Cele CINCI sfaturi care te vor ajuta sa iti mentii echilibrul de sarbatori

1156

Deoarece foarte multi dintre noi simtim o schimbare subtila la nivel energetic in timpul sarbatorilor de iarna, am decis sa alcatuim o lista de sfaturi care va pot ajuta sa va mentineti echilibrul emotional in acasta perioada agitata. Darurile, planificarile si mesele in familie alaturi de cei dragi ne entuziasmeaza, dar in acelasi timp ne solicita din punct de vedere emotional. Destul de repede – in special in cazul persoanelor care sufera de anxietate sau in cazul empaticilor – ne putem simti ca si cand tocmai ne-am suit intr-un roller coaster.

In timp ce aceasta energie a sarbatorilor este un lucru extrem de pozitiv, poate produce stres si epuizare, iar in unele cazuri chiar anxietate. In cazul in care te-ai urcat in acest roller coaster al entuziasmului, acestea sunt cateva sfaturi care te vor ajuta sa-ti mentii echilibrul pe durata cursei:

1. Planifica-ti o excursie dupa sarbatori

Rasplateste-ti eforturile pe care le-ai depus pentru a-i face fericiti pe cei din jurul tau in timpul sarbatorilor de iarna printr-o scurta vacanta dupa sarbatori. Aceasta poate face parte din cadourile de sarbatori – cere-i Mosului asta si poate te va astepta o vacanta chiar sub bradul de Craciun.

2. Relaxeaza-te, plimba-te si asculta muzica

Perioada sarbatorilor iti poate solicita sistemul nervos intr-o mult mai mare masura decat de obicei si de aceea, este important sa incluzi in programul zilnic si activitati de relaxare, cum ar fi plimbarile in aer liber sau tehnicile de relaxare. Asigura-ti echilibrul in aceasta perioada in care organismul tau are nevoie de clipe de liniste.

3.  Fii constient

Observa in ce aspecte incerci sa exagerezi incercand sa atingi un nivel de perfectiune si intreaba-te “de ce?”. Stima ta de sine nu depinde de perfectiune cu care reusesti sa organizezi masa de Craciun si de Anul Nou. Ceea ce fiecare dintre noi cautam in aceasta perioada este sa fim iubiti, restul este suplimentar.

4. Bucura-te de momentele petrecute afara

Cei mai multi dintre noi avem tendinta de a petrece mult prea mult timp in casa in compania celor dragi in aceasta perioada a anului. Dupa masa, puteti iesi pe afara pentru a va bucura de imprejurimi si pentru a-i oferi un sprijin sistemului digestiv si sistemului nervos.

5. Ajuta-i pe ceilalti

Nimic nu este mai benefic emotional in aceasta perioada decat ajutorul oferit celorlalti. Incearca sa-i ajuti pe cei nevoiasi cu ceva ce ei nu si-ar putea in mod normal permite. Vei fi surprins de valul de energie pozitiva care te va cuprinde dupa ce ai fost generos cu ceilalti.