Cele mai surprinzatoare ZECE descoperiri ale studiilor psihologice

2429

2. Abilitati incredibile de multi-tasking

08

In ciuda tuturor limitarilor mintii noastre, o putem antrena sa faca lucruri incredibile. Abilitatile multi-tasking, de exemplu, sunt unu dintre aceste lucruri. De exemplu, stiai ca, prin antrenament, oamenii pot citi si scrie in acelasi timp?

In cadrul unui studiu, doua persoana au fost antrenate vreme de peste 16 saptamani pana in momentul in care acestea au fost capabile sa citeasca o poveste scurta si sa clasifice o lista de cuvinte in acelasi timp. Pana la urma, au reusit sa efectueze ambele sarcini in acelasi timp, la fel de bine cum faceau la inceput una singura de dintre aceste sarcini.

1. In viata, lucrurile marunte conteaza mai mult

09

Avem tendinta de a ne gandi ca evenimentele importante ale vietii noastre sunt cele care conteaza: absolvirea, casatoria sau nasterea unui copil. Cu toate acestea, se pare ca aceste evenimentele majore nu au un efect atat de important asupra fericirii noastre precum o au micile evenimente din viata de zi cu zi. Ceea ce afecteaza cel mai mult fericirea oamenilor sunt lucururile precum o buna calitate a somnului, micile suisuri si coborasuri din relatiile cu prietenii si cu familia. Cu alte cuvinte, in viata, lucrurile marunte conteaza mai mult.