Cinci motive pentru care ar trebui sa faci din meditatie un obicei zilnic

1356

Foarte multe persoane privesc in continuare meditatia ca fiind o practica religioasa. Ei bine, aflati ca nu este chiar asa. Cu toate ca ea a fost folosita pentru atingerea anumitor stari superioare ale constiintei, meditatia are multe alte beneficii obisnuite de care putem beneficia fiecare dintre noi. Meditatia sau practicarea starii de prezenta este o unealta benefica in viata oricarui om. Iata cinci motive pentru care ar trebui sa faci din meditatie un obicei zinic:

5. Imbunatateste creativitatea

03

Anumite tehnici de meditatie pot promova creativitatea. Meditatia in starea Alpha si Theta stimuleaza creativitatea, acestea fiind undele cerebrale asociate cu starea mentala creativa. Dovezile, bazate pe cercetari stiintifice, in acest domeniu sunt numeroase. Atunci cand esti perfect relaxat, activitatea mintii scade de la tiparele rapide ale starii Beta, in undele mult mai blande ale starii Alpha. Energia creativa este lasata libera, fricile dispar, iar o senzatie eliberatoare de pace si de bine te invaluie. Tratamentul cu undele cerebrale Alpha este recomandat pentru tratarea stresului.
4. Imbunatateste claritatea mentala

05

Meditatia se afla intr-o stransa legatura cu imbunatatirea concentrarii, a vigilentei si a atentiei la detalii.

Studii ale celor de la Institutul Medical Harvard au demonstrat ca meditatia altereaza, intr-un sens pozitiv, structura creierului, “ascutind” regiunile asociate atentiei.
3. Vei scapa de stres

02

Practicarea meditatie este cel mai des folosita de oamenii din intreaga lume ca instrument cu ajutorul caruia este eliminat stresul. Numeroase studii atesta beneficiile meditatiei asupra eliminarii stresului si asupra multor altor afectiuni. De asemenea, meditatia nu este folosita doar de adulti, cei mici ajutandu-se de aceasta practica pentru a scapa de depresie si de tulburarile de dispozitie.
2. Vei dormi mai bine si vei visa mai clar

01

Mai putin de jumatate de ora de practica meditativa iti poate imbunatati calitatea somnului.Visele devin mai clare si-si fac aparitia mai des, iar majoritatea meditatorilor isi amintesc foarte clar ceea ce au visat.
1. Imbunatatirea starii generale de sanatate

04

Indiferent de varsta pe care o ai, meditatia este unul dintre cu ajutorul caruia iti poti imbunatati starea generala de sanatate. Studii ale Institutului Medical din Georgia au descoperit efectele meditatiei asupra scaderii presiuni arteriale si prevenirii aparitiei afectiunilor inimii si a atacurilor cerebrale.

De asemenea, meditatia scade nivelurile cortizolului, hormon care, prezent in cantitati mari, reduce eficienta sistemului imunitar.

 

 

 

Sursa