Inceteaza sa mai fii dur cu tine insuti! Iata cum poti sa faci asta pas cu pas!

600
.

#2. Contesta gandurile negative

Fa efortul de a contesta propriile ganduri, in loc sa le crezi in mod automat. Acest lucru nu inseamna ca ar trebui sa respingi gandul; in schimb, deschide-te fata de durerea din spatele gandului si incearca sa intri in contact cu sentimentele tale negative, punand la indoiala ceea ce te face sa crezi aceste ganduri. Acest lucru te va ajuta sa ai o mai buna intelegere cu privire la gandurile tale negative.

#3. Realizeaza ca esti o persoana buna

Motivul pentru care esti dur cu tine insuti este ca vrei sa fii o persoana mai buna. Daca nu ti-ar pasa sa fii o persoana mai buna, nu ai avea aceste ganduri. Aminteste-ti ca ai aceste ganduri pentru ca ai o inima buna. Noteaza lucrurile care iti plac la tine si poarta lista cu tine timp de cateva luni. Citeste aceasta lista ori de cate ori te confrunti cu un moment dificil.

#4. Fii pozitiv si concentreaza-te pe prezent

Fii pozitiv cat de des poti; zambeste ori de cate ori iti vezi reflectia si fa efortul de a-i face pe ceilalti oameni sa zambeaza.

Traieste in prezent si concentreaza-te la micile lucruri din jurul tau, cum ar fi mirosurile sau sunetele din jurul tau.  Punerea in aplicare a acestor sfaturi te vor ajuta sa scapi de gandurile negative cu timpul, mai ales pe masura ce nu vei mai chibzui asa mult asupra trecutului si viitorului.

Sursa

.