Medicina Traditionala Chineza: ZECE remedii eficiente anti-stres

2011

Stresul ne poate cauza severe dureri musculare, poate reduce dimensiunea creierului nostru si poate duce la aparitia afectiunilor cardio-vasculare. Medicina traditionala chineza este foarte cunoscuta in intreaga lume pentru metodele alternative de tratament pe care le ofera, avand si in acest caz solutii cu ajutorul carora putem elimina stresul din viata noastra.

Iata zece remedii eficiente anti-stres care te vor ajuta sa elimini din viata ta acest dusman al sanatatii tale:

10. Xiao Yao Wan

xiao

Unul dintre cele mai apreciate si mai cumparate suplimente naturiste ale medicinii traditionale chineze este Xiao Yao Wan. Acest supliment naturist stimuleaza detoxifierea ficatului si sanatatea acestuia, acesta fiind unul dintre principalele beneficii pe care le ofera organismului. Astfel, cu un ficat sanatos, vei fi mult mai echilibrat din punct de vedere emotional si vei putea face fata mult mai usor stresului de zi cu zi.

9. Mergi Descult

picioare goale

O mare parte din timp o petrecem incaltati. De aceea, pentru ca picioarele tale sa respire si pentru ca meridianele energetice care se afla in talpa piciorului sa fie stimulate, mergi descult. In cadrul medicinei traditionale chineze, picioarele reprezinta doua membre foarte importante deoarece sunt traversate de meridiane energetice, raspunzatoare de starea generala de sanatate. Cu toate acestea, evita sa mergi descult in sezonul rece, in special in bucatarie pe gresia rece.

8. Semintele de Jujube

jujube

Foarte apreciate in medicina traditionala chineza, semintele de jujube si-au castigat aprecierea datorita beneficiilor pe care le ofera sanatatii organismului uman. Acestea ofera organismului o stare de relaxare fizica si psihica, sustin functionarea eficienta a sistemului imunitar, stimuleaza functionarea eficienta a sistemului digestiv si reprezinta un remediu eficient impotriva insomniilor. Fructul de Jujube contine 18 aminoacizi esentiali din cei 24 de aminoacizi de care organismul nostru are atat de mare nevoie. Datorita proprietatilor medicinale eficiente acesta este recomandat adesea de catre adeptii medicinei alternative. De asemenea, contine si o varietate impresionanta de acizi organici, printre care se numara acidul betulinic.

7. Radacina de Valeriana

valeriana

Folosita de cateva mii de ani in cadrul medicinei tradionale chineze, radacina de Valeriana induce o stare de relaxare. Radacina de Valeriana a fost folosita de catre grecii antici ca remediu natural impotriva stresului. O puteti intalni adesea sub forma de pliculete de ceai.

6. Ceaiul de crizantema

ceai de c

Frumoasa floare galbena, Crizantema este un remediu natural folosit de mii de ani in medicina traditionala chineza datorita beneficiilor pe care aceasta le ofera sanatatii organismului. Ceaiul de crizantema imbunatateste functionare ficatului si sporeste claritatea mentala, acest ceai fiind consumat zilnic de catre chinezi, reprezentand o alternativa mult mai sanatoasa a cafelei.

5. Meditatia

meditatie 11.3

In China, daca te plimbi prin parcurile locale vei observa o multime de oameni care practica o forma sau alta de meditatie. Doctorii chinezi incurajeaza oamenii sa mediteze datorita beneficiilor pe care aceasta practica le ofera sanatatii fizicului si psihicului uman.  Cu toate ca beneficiile pe care meditatia le ofera organismului au fost demonstrate de miile de studii care au fost facute pana in prezent, trebuie precizat ca aceasta practiva promoveaza reducerea stresului si promoveaza starea de sanatate optima si starea de bine psihic. In China exista foarte multe stiluri de meditatie, printre care vom enumera QiGong, Thai Chi, Za Zen sau meditatia care se concentreaza pe urmarirea cursului respiratiei, cea cu ajutorul careia Buddha a atins starea de iluminare spirituala.

4. Ierburi chinezesti

ierburi chinezesti

Medicina traditionala chineza este bogata in o multime de ierburi care au ca beneficii principale reducerea stresului si echilibrarea psihica. Medicina chineza priveste corpul omenesc ca pe o masinarie umana, iar un doctor al medicinei traditionale iti poate spune imediat unde sunt dezechilibrele.

3. Masajul Tui Na

masaj 02

Medicina traditionala chineza foloseste o forma unica de masaj care se concentreaza nu doar pe relaxarea musculara, dar si pe circulatia energiei vitale prin organism. Aceasta energie este denumita in mod traditional „qi”. Deschizand canalele meridionale ale corpului, muschii se vor relaxa in mod natural. Aceasta forma de masaj este benefica pentru a slabi intensitatea durerilor de spate.

2. Masajul la picioare

masaj

In China exista locuri speciale, atat la oras cat si la sat. unde poti primi orcand un masaj la picioare. Acest metoda traditionala de relaxare a luat amploare in randul acestei populatii doarece acestia recunosc faptul ca picoarele reprezinta conexiunea noastra directa cu pamantul si cu energia acestuia care circula prin intreg corpul omenesc. Picioarele sunt conductoarele principale de energie pentru ficatul, rinichii, inima si celelalte organe ale organismului nostru.

1. Acupunctura

acupunctura

Acupunctura este o metoda minunata prin care iti poti imbunatati circulatia sanguina. S-a demonstrat ca aceastra practica traditionala chineza este respunzatoare pentru tratarea multor afectiuni si simptome asociate stresului. Acupunctura, la fel ca in cazul majoritatii practicilor medicinale chineze, are ca fundatie de lucru meridianele si centrele energetice ale organismului nostru.

Sursa: mindbodygreen.com