NOUA simple modalitati prin care fiecare dintre noi putem deveni oameni mai buni

1282

Cu totii ne dorim sa devenim oameni mai buni, dar unii dintre noi nu stim cum sa punem in practica aceasta dorinta.

Cand am fost mic, nu am fost cel mai de treaba copil, eram un mic egoist, credeam ca tota lumea se invarte in jurul meu. Dupa multa vreme, nu mai sunt acel copil enervant si egoist pentruca m-am maturizat si am invatat ce inseamna sa sa fi o persoana mai buna.

Dupa ce am trecut prin procesul natural de a invata cum stau lucrurile in viata, am fost capabil sa-mi transform identitatea intr-o persoana pe care o iubesc. Sunt mult mai fericit cu ceea ce sunt si nu voi avea niciun fel de problema sa le spun copiilor mei cine sunt si sa le ofer sfaturi nu prin intermediul cuvintelor, ci prin intermediul faptelor. 

Iata care sunt cele NOUA simple modalitati prin care fiecare dintre noi putem deveni oameni mai buni:

9. Surpinde pe cineva special

02

Exista cineva cu adevarat special in viata ta cu siguranta, indiferent ca este mama,iubita, o ruda indepartata sau copilul tau. Daca ai idee de existenta unei anumite dorinte ascunse in inima lor, ajuta-i sa si-o indeplineasca! Fie ca este un pix pe care si-l doresc, fie ca este o floare care le place sau ciocolata preferata, fapta ta cu siguranta le va aduce zambetul pe buze.

Una dintre cea mai mare recompensa in viata este sa stii ca ai facut pe cineva sa zambeasca. Surprinde-ti oamenii speciali din viata ta ori de cate ori ai ocazia, iar acestia,  in schmb, te vor surprinde pe tine cu fericirea pe care o sa o primesti atunci cand ii vezi fericiti.
8. Fa ceva ce nu vrei sa faci

07

Pastreaza-ti o minte deschisa si incearca lucruri pe care in mod normal nu le-ai incerca. Acesta este un mod neobisnuit, dar eficient prin care te poti dezvolta. Fie ca este vorba de o mancare pe care ai vrea sa o incerci dar nu prea-ti vine, fie sa pleci singur cu trenul intr-o excursie. Indiferent de ceea ce faci, lasa-ti sinele aventuros sa zburde liber.
7. Fii onest!

Illustration: Truth and Lie

Oamenii onesti sunt destul de greu de intalnit in zilele noastre. Cu toate astea, onestitatea este remediul perfect in orice situatie critica cu care te vei intalni. Promite-ti ca, timp de o luna, nu vei minti pe nimeni indiferent de circumstante.

Daca esti un mare mincinos, poti incepe de jos, incearca sa nu minti pe nimeni o zi intreaga.
6. Asculta oamenii din jurul tau

09

Oamenii sunt extrem de ocupati cu viata, cariera si familia lor. Toata lumea se afla intr-o graba continua, oamenii rar au timp sa se asculte unii pe altii cu adevarat. Am invatat ca simplul fapt de a asculta pe cineva si de a le lasa oamenilor spatiul de a se exprima este unul dintre cele mai importante lucruri pe care poti sa le faci.

Viata mi-a oferit cele mai importante circumstante si unii dintre cei mai uimitori oameni, doar pentru simplul fapt ca am avut rabdare sa-i ascult atunci cand aveau ceva de spus. Ascultarea atenta a celor din jurul tau iti poate schimba viata intr-o maniera pozitiva mai mult decat iti poti imagina.
5. Iarta pe cineva

01

Sa ierti pe cineva care te-a ranit este destul de dificil. Cand m-am suparat pe cineva pentru ceea ce mi-a facut, nu am putut niciodata sa trec peste si sa iert, chiar daca a fost un lucru marunt. Tineam in minte toate aceste sentimente pentru o buna bucata de vreme, lucru care nu era sanatos pentru psihicul meu.

Foarte repede am inteles ca oamenii sunt facuti sa faca greseli. In loc sa tinem in noi, mai bine iertam. Pentru a deveni o persoana mai buna, iarta pe cineva indiferent de greseala pe care a facut-o fata de tine.
4. Fii un model

08

Daca tu nu pot sa fii acea pesoana pe care o astepti in ceilalti, de ce astepti de la ceilalti ceva ce tu nu poti sa fii? Incearca sa devii un exemplu demn de urmat pentru cei din jurul tau.
3. Lasa nervii deoparte

01

Multi oameni isi inmaneaza puterea nervilor si furiei, in special cand vine vorba de actiunea de a lua decizii. Obisnuiam sa fiu o persoana care se enerva des cand eram mai mic, dar singurele beneficii pe care mi le-a adus au fost relatii distruse si tensiune arteriala marita.

Controlarea furiei este o aptitudine destul de dificil de dobandit, care necesita monitorizarea comportamentului si rabdare.. In loc sa ma enervez, am decis sa gasesc un mod prin care sa-mi transmfor emotiile negative in emotii pozitive. Sa stai nervos nu te ajuta, dar incearca sa-i spui asta unei persoane foarte nervoase. Gaseste modalitati prin care poti sa te poti relaxa, meditatia fiind unul din aceste remedii.
2. Lasa scuzele deoparte

http://www.dreamstime.com/-image16288341

Atunci cand mi-am inceput propria afacere, gaseam tot timpul scuze pentru care nu mergeau lucrurile asa cum mi-as fi dorit. Toata lumea era vinovata, dar cand venea vorba sa fiu raspunzator pentru actiunile mele era destul de dificil.

In loc de a continua cu acest mod nesanatos de a gandi, m-am educat sa fiu raspunzator pentru faptele mele, mi-am asumat responsabilitatea atunci cand era vina mea cu adevarat si am fost capabil sa dobandesc mult mai multe lucruri cu acest nou mod de a gandi.
1. Fii dispus sa te schimbi

02 (2)

Pentru a deveni o persoana mai buna, trebuie sa fii dispus sa te schimbi. Nu sa fii dispus sa te schimbi pe tine ca fiinta umana, ci sa-ti schimbi cateva dintre obiceiurile comportamentale. Tu esti perfect asa cum esti, indiferent de defectele pe care le ai, dar dezvoltarea persoanala este mult prea plina de satisfactii pentru a fi ignorata. Schimbarea este singura cale catre a progresa spre imaginea persoanei care iti doresti sa devii. Multi oameni sunt impotriva schimbarii, iar acest lucru este ca si cand ai lupta impotriva ta. Cand privesti totul cu mintea limpede si esti dispus sa te schimbi, multe aspecte ale personalitatii tale se schimba de la sine.