SAPTE lectii spirituale pe care le putem invata de la animalele noastre de companie

1198

Singura certitudine din viata este moartea. Cu toate acestea, unii dintre noi traim aceasta experienta mai frecvent decat alte persoane si de fiecare data este la fel de dureros ca si ultima data. Cu toate acestea, din nou alegem sa adoptam in viata noastra un animal de companie. Daca suntem norocosi, vom impartasi compania lor timp de 12 pana la 14 ani, dar separarea noastra fizica este inevitabila. Cu toate acestea, in scurta lor viata, in putinul lor timp pe care-l petrec in compania noastra, acestea reusesc sa ne invete foarte multe lectii de viata, asta in cazul in care suntem dispusi sa le observam si sa invatam ceva din ele.

Iata care sunt cele SAPTE lectii spirituale pe care le putem invata de la animalele noastre de companie:

Lectia spirituala Nr. 1 – Iubirea neconditionata

Puppy-3-dogs-1993798-1024-76811

Una dintre lectiile pe care o inteleg majoritatea stapanilor de  animale de companie este lectia iubirii neconditionate. Animalele noastre sunt cele care ne invata sa iubim neconditionat si sa iertam. Acestea ne cer foarte putin in schimbul iubirii lor, dar ne recompenseaza cu prezenta lor pura, demonstrandu-si moment de moment dragostea pe care ne-o poarta. Acestea nu se indeparteaza niciodata de noi pline de furie si ne atrag mai aproape de inimile lor in momentele in care nu suntem atat de generosi pe cat sunt ele. In plus, animalele de companie nu ne judeca niciodata.

Lectia spirituala Nr. 2 – Altruismul

Young child playing fetch with dog

Animalele de companie ne invata sa fim altruisti. Cainele meu mananca inainte ca eu sa mananc si de cele mai multe ori ajung cu el la veterniar mult mai rapid decat ma duc pentru mine insumi la doctor.

Lectia spirituala Nr. 3 – Acceptarea

Dog show in Morro Bay, 10 May 2009.  Best of Bay Pooch Pageant

Animalele noastre de companie ne invata sa acceptam natura tranzitorie a lucrurilor. In timp ce aceasta viata este temporara, iubirea divina dureaza pentru totdeauna. Pe cat de dureroasa este pentru noi renutarea, experienta ne face sa ne putem deschide inimile de fiecare data si sa adoptam in viata noastra un alt suflet cu patru picioare.

Lectia spirituala Nr. 4 – Eliberarea

02 (2)

Este imposibil sa fii ranchiunos pe un animal. Da, este destul de enervant atunci cand iti roade pantoful preferat sau cand face pipi in casa, dar emotiile dispar repede si ne reintoarcem la dragostea si grija pe care i-o purtam.

Lectia spirituala Nr. 5 – Calauzirea

no.1

Ne ajuta sa intelegem ca nu suntem singuri. Acestia comunica cu noi la un nivel foarte profund, iar comunicarea ne atinge pe noi intr-un loc foarte profund al fiintei noastre, dincolo de invelisul fizic. De foarte multe ori ne calauzesc existenta noastra pamanteasca, iar multe dintre videoclipurile recente care au facut furori pe internet o demonstreaza si vor continua sa o faca.

Lectia spirituala Nr. 6 – Sacrificiul

no.3

Animalele noastre de companie ne ajuta sa intelegem cu adevarat sensul sacrificiului in viata noastra. Pentru ca dragostea pe care le-o purtam este atat de pura, in anumite momente dificile ale vietii noastre, reusim sa facem tot posibilul incat sa le asiguram necesarul emotional, chiar pe cheltuiala noastra emotionala. De cate ori ai fost nevoit sa nu mergi in vacanta pentru ca animalul tau de companie sa nu ramana singur?

Lectia spirituala Nr. 7 – Reinnoirea

no.2

Animalele noastre de companie ne pot ajuta sa ne vindecam de ranile emotionale pe care le-am suferit. Prin simplul lor dar pe care ni-l fac, prin prezenta lor in viata noastra, nivelul nostru vibrational se ridica, iar capacitatea noastra de dragoste este extinsa.