Uleiuri non-toxice care iti ofera o protectie solara naturala! Au grija de tine si de pielea ta! (+Reteta)

1404

In cazul in care esti in cautarea unui simplu ulei care sa te protejeze de razele soarelui, optiunile mai jos te vor ajuta sa faci alegerea potrivita. In timp ce aceste uleiuri nu sunt menite sa te protejeze in totalitate de razele soarelui si, probabil, nu ar trebui sa fie considerate a fi o protectie eficienta pentru perioadele prelungite de expunere la soare, acestea cu siguranta iti pot oferi un anumit nivel de protectie, fara toate celelalte ingrediente chimice. Mi mult decat atat, aceste uleiuri ii vor permite soarelui sa te atinga cu razele sale si astfel organismul tau va putea sa produca vitamina D.

#1. Uleiul din germeni de grau

Uleiul din germeni de grau este ieftin, nu are miros, fiind mult mai putin vascos in comparatie cu uleiul de seminte de morcovi si cu uleiul de zmeura. De asemenea, are un factor de protectie mult mai mic in comparatie cu cele doua uleiuri mentionate mai sus. Uleiul de germeni de grau are un factor de protectie de 20.

Acest ulei este in primul rand cunoscut ca fiind o excelenta sursa de vitamina E, nutrient care ofera multe beneficii pielii tale. Vitamina E este un antioxidant puternic si previne sau chiar oarecum inverseaza daunele produse de razele UV. Valoarea antioxidanta ridicata este unul dintre motivele pentru care acesta este administrat intern, avand o multime de beneficii pentru sanatatea organismului.

Uleiul de germeni de grau este, de asemenea, utilizat extern pentru diferite afectiuni ale pielii, cum ar fi eczeme, psoriazis si pete uscate dificile. De asemenea, datorita continutul ridicat de vitamina E, acest ulei este frecvent utilizat cu scopul de a accelera procesul de vindecare in cazul iritatiilor pielii, contuziilor si arsurilor.

#2. Uleiul de seminte de morcovi

Uleiul de seminte de morcovi are o aroma foarte distincta, pamanteasca, de alune, motiv pentru care multe persoane il considera un pic prea intens. Cu toate acestea, nu numai ca este plin de vitamine, dar ofera, de asemenea, un nivel destul de ridicat de protectie solara. Factorul de protectie estimat pentru acest ulei este de aproximativ 30, dar poate atinge valoarea de 38. Acest ulei rivalizeaza cu multe dintre produsele de protectie solara pe care le vedem pe rafturi in magazine. De asemenea, ofera un bronz aspectuos.

Uleiul de seminte de morcovi este bogat in caroten si in vitamina A. Acest ulei este adesea folosit in tratarea eczemelor si poate fi de mare ajutor in cazul problemelor pielii legate de inaintarea in varsta, cum ar fi ridurile sau petele de la ficat. Totul se datoreaza calitatilor sale antioxidante si hidratante intense. Acesta este unul dintre cele mai eficiente uleiuri naturale pentru protectia solara.

#3. Uleiul de zmeura

Uleiul de zmeura este un alt ulei care are un factor de protectie foarte mare, valoarea sa fiind estimata intre 30 si 50 FPS. Nu numai ca acest ulei are un factor de protectie ridicat, dar este utilizat si in scopuri cosmetice, fiind o completare excelenta a produselor de ingrijire a pielii.

Uleiul de zmeura este bogat in vitamina E si in vitamina A, un nutrient care poate adresa problemele pielii mature si contine un nivel ridicat de acid alfa-linoleic, un anti-inflamator natural. Uleiul de zmeura are un miros greu, din pacate nu foarte asemanator cu fructele din care provine, dar partea buna este ca dispare dupa aproximativ o ora de la aplicarea sa pe piele.

Alte uleiuri cu factor de protectie 10 sau mai mic

Exista si alte uleiuri care te pot proteja de razele soarelui, dar acestea au un factor de protectie mult mai mic. Aceste uleiuri sunt adecvate pentru cei care sunt un pic mai bronzati.

Ulei de macadamia – FPS 6

Ulei de soia – FPS 10

Ulei de avocado – FPS 4-10

Ulei de masline – FPS 2-8

Unt de shea – FPS 3-6

Ulei de migdale – FPS 5

Ulei de seminte de susan – FPS 4

Ulei de seminte de canepa – FPS 6

Ulei de jojoba – FPS 4

Ulei de nuca de cocos – FPS 2-8

Crema de protectie solara naturala

Ingrediente

• 100 ml ulei de migdale, de avocado sau de masline

• 2 linguri de unt de shea

• 50 ml de ulei de nuca de cocos

• 2 linguri de oxid de zinc (FPS 20+)

• 10 picaturi de ulei esential de seminte de morcovi

• 10 picaturi de ulei esential de smirna

• 25 picaturi de ulei esential de lavanda

• 10 picaturi de extract de vanilie (optional)

Mod de preparare

Combina toate ingredientele, cu exceptia oxidului de zinc intr-un borcan mai mare sau intr-un vas de sticla.

Umple o cratita de marime medie o treime cu apa si pune-o la foc mediu.  Adauga ingredientele putin cate putin si amesteca din cand in cand pentru a incorpora ingredientele. Atunci cand ingredientele sunt topite complet, se adauga oxidul de zinc si se amesteca bine. Se pastreaza intr-un tub sau intr-un borcan de sticla. Se agita sau se amesteca de cateva ori pentru ca oxidul de zinc sa fi amestecat bine. A se utiliza in termen de sase luni.