Zece motive pentru care ar trebui sa inchizi televizorul in acest moment

1258

Viata noastra este foarte scurta. Sutem facuti sa traim, nu sa-i privim pe ceilalti cum traiesc. Haideti sa incetam sa fim spectatorii celorlati si sa traim viata, asa cum este ea, cu toate suisurile si cu toate coborasurile pe care ni le ofera. Persoanele pe care le vedem la televizor nu sunt cu zambetul pe buze 24/24, sapte zile din sapte. Televizorul ne prezinta aceste persoane printr-o imagine a perfectiunii, dar va asigur ca aceste persoane au aceleasi nesigurante pe care le avem si noi. Viata reala nu este deloc asemanatoare cu cea pe care o vedem in filmele de actiune sau in telenovele.

Iata ZECE motive pentru care ar trebui sa inchizi televizorul in acest moment:

10. Pierzi timp

11

In medie, oamenii se uita in medie cate 6 ore pe zi la televizor, atesta un studiu din anul 2009.  Gandeste-te ce ai putea face in acest timp, sa citesti o carte, sa faci exercitii, sa mananci un pranz impreuna cu cei dragi, sa meditezi sau sa-ti indeplinesti dorintele personale.
9. Mai putin sex

05

Cuplurile care nu se uita la televizor fac de doua ori mai mult sex decat cei care se uita. Daca ma intrebati pe mine, este un motiv destul de important.
8. Mai putina satisfactie fata de viata

10

Uitatul la televizor rezulta in mai putina satisfactie, mai putine dorinte personale si multa anxietate.
7. Televizorul si obezitatea

06

Numeroase studii, chiar si bunul simt, atesta o legatura directa intre obezitate si uitatul la televizor.
6. Slabeste capacitatea de a gandi rational

04

Televiziunea are obisnuinta de a simplifica realitatea. Prezinta situatii dificile ca si cand dureaza cateva minute, iar la sfarsit totul se termina cu bine. In filme tot timpul exista un personaj pozitiv si unul negativ. In viata nu e chiar asa. Te face sa crezi ca majoritatea situatilor necesita un raspuns care poate fi dat in mai putin dat de 60 de minute iar solutia este, intotdeauna, una simpla.
5. Te costa bani

0.1

Americanii cheltuiesc peste 6 miliarde de dolari pe ani numai pe energia electrica care este consumata de televizoare. Adauga costul cablurilor, achitarii facturilor de cablu, dvd-uri si altele, vom vorbi de o suma uriasa de bani.
4. Iti fura energia mentala

08

Cand televizorul este pornit, atentia ta este tinuta ostatica. Energia mentala se indreapta catre ecran, iar capacitatea de a te controla dispare.
3. Te distanteaza social

03

Caracterele de la televizor nu sunt oameni reali, joaca niste roluri. Acelor oameni le sunt inmanate vietile pe o foaie de hartie intr-un birou. Oamenii reali sunt cei din jurul tau. Tu ai nevoie de ei si ei au nevoie de tine.
2. Devi un consumator

02

Daca crezi ca esti imun, sau prea destept sa fii manipulat de puterea reclamelor, gresesti. Corporatiile nu cheltuie milioane de doari pentru publicitate in speranta ca te vor influenta. Ei cheltuie acele milioane de dolari fiind siguri ca te vor influenta.
1. Iti influenteaza perceptia

09

Orice politist, avocat,psihiatru, agent FBI poate sa-ti spuna ca teveziunea nu-i portretizeaza asa cum sunt ei de fapt in viata de zi cu zi. In majoritatea aspectelor, televizorul rar prezinta viata asa cum e ea. Uitatul prea mult la televizor rezulta in trairea unei iluzii in viata personala. Acest aspect poate fi observat in asteptarile oamenilor, dragoste, romantism, bani si sexual.

 

 

 

Sursa: becomingminimalist.com