0 Shares 901 Views

OPT alimente care stimuleaza productia de melatonina

Emanoil Hociota Iun 09, 2014
0 902

In cazul in care pentru tine insomnia este o lupta pe care te vezi nevoit sa o porti noapte de noate, cunosti deja toate solutiile naturale prezente. Probabil ai incercat chiar si suplimente de melatonina, dar, probabil, rezultatele nu au fost satisfacatoare. Studiile demonstreaza ca exista o diferenta considerabila intre melatonina produsa de organismul uman si cea sintentica, cea din urma avand efecte mai putin impresionante. Cu toate acestea, un aspect a fost ignorat in practica, si anume alimentele care au capacitatea de creste productia de melatonina naturala.

Melatonina este un hormon produs de glanda pieanala. Nu numai ca are rolul de a controla ritmul cicardian – somn si veghe – dar este resposabila si de producerea unor alti hormoni importanti pentru organism.

In timp ce tinerii dispun de cele mai ridicate niveluri de melatonina, productia acestui hormon este redusa considerabil pe masura ce inaintam in varsta. Unii oameni de stiinta sunt de parere ca acesta este motivul pentru care adultii dorm mult mai putin decat perioada recomandata.

Stimularea productiei de melatonina in mod natural:

Mai multi factori pot deregla productia naturala de melatonina a organismului. Acestia includ schimbarea fusului orar, munca in schimburi, dezambiguizarea (jet-lag) si chiar problemele de vedere.

Suplimentele de melatonina sunt preparate din ingrediente sintetice in laborator sau din urina de vaca. Da, ai citit bine! Cu toate ca aceste suplimente pot sa ofere beneficii, in special in cazul persoanelor care sufera de insomnii ocazionale, acestea nu ofera rezultate de lunga durata semnificative pentru cei care se confrunta cu insomniile noapte de noapte.

Cu toate acestea, exista mai multe alimente care pot creste productia de melatonina in mod natural, eliminand nevoia de administrare a suplimentelor.

Cercetatorii au descoperit ca ananasul, bananele, portocalele au capacitatea de a creste productia de melatonina semnificativ.

In timp ce suplimentele sunt gandide de multe ori ca o alternativa naturala la medicamentele prescrise, acestea sunt facute pentru a imita efectul pe care-l au foarte multe substante pe care le au anumite alimente. Cu alte cuvinte, acestea sunt doar simpli inlocuitori ai unei nutritii echilibrate.

Iata care sunt cele OPT alimente care stimuleaza productia naturala de melatonina:

Ananasul

Bananele

Portocalele

Ovazul

Porumbul

Orezul

Rosiile

Orzul

 

You may be interested

Zece aspecte fascinante ale vietii lui Abraham Lincoln
Comunicare, Lectii de viata
0 shares14151 views

Zece aspecte fascinante ale vietii lui Abraham Lincoln

Emanoil Hociota - Noi 08, 2016

Abraham Lincoln a fost al saisprezecelea presedinte al Statelor Unite ale Americii, functie pe care a exercitat-o incepand cu luna martie 1861 si…

Regenerarea naturala a cartilajelor – Miraculoasele substante care iti pot vindeca in mod natural articulatiile!
Sanatate, Sfaturi
0 shares37821 views

Regenerarea naturala a cartilajelor – Miraculoasele substante care iti pot vindeca in mod natural articulatiile!

IoAnE - Oct 24, 2016

Una dintre cele mai frecvente leziuni este cea care apare la nivelul cartilajelor. Aceste leziuni tind sa fie dureroase, dar noi descoperiri in…

Ce nivel de inteligenta emotionala ai? Iata cum poti afla!
Lectii de viata, Relatii
0 shares45920 views

Ce nivel de inteligenta emotionala ai? Iata cum poti afla!

IoAnE - Oct 24, 2016

Ce  face ca anumiti oameni sa cunoasca un nivel mult mai mare de succes pe plan profesional si personal in comparatie cu ceilalti?…

Most from this category