ANAHATA – Chakra Inimii: dragoste, compasiune si iertare

2032
.

In multe dintre picturile Egiptului Antic defunctul era testat pentru ca acestuia sa i se poata acorda accesul catre viata de apoi. Testul implica o cantarire a propriei sale inimi si compararea acesteia cu pana unei pasari. In cazul in care inima defunctului nu era ingreunata de o viata plina de vinovatie si durere si era usoara, ca o pana, acestuia i se permitea accesul in viata de apoi. Acele suflete blande care-si pot trasforma durerea in dragoste, indiferent de circumstantele exterioare sunt considerate a fi demne de Imparatia Cerurilor.

chakra inimii

Trebuie sa intelegem ca acest centru energetic inregistreaza toate actiunile si toate gandurile noastre, astfel incat, potrivit traditiei egiptene, acestea sa poata fi analizate inainte de a ajunge in Rai.

Atunci cand cea de-a patra chakra este inchisa suntem urmariti in mod constant de timiditate, singuratate si de inabilitatea de a empatiza si de a ierta. Narcisismul si rautatea sunt starile fiintei noastre, stari care ne urmaresc in fiecare moment al zilelor noastre pana in momentul in care vom ierta si ne vom vindeca ranile interioare. De asemenea, persoanele care sufera de blocaje in zona acestui centru energetic au tendinta de a dezvolta scuturi energetice si de a se inchide in propria lor lume interioara, aceasta fiind o incercare a lor de a se proteja. In ciuda acestor incercari de protejare a Sinelui, aceasta atitudine are consecinte dezastruoase, instrainarea individului de cei din jurul lui si neincrederea devin stari obisnuite ale sufletului sau.

Persoanele care au acest centru energetic deschis sunt persoane generoase, deschise si sunt acoperiti in mod constant de un sentiment patrunzator de liniste si acceptare. Pentru acestia, compasiunea, bucuria si lipsa judecatii sunt un stil de viata. Acestia sunt oamenii care aleg sa fie fericiti, indiferent de experientele din trecut. Adesea acestia sunt capabili sa gaseasca fericirea in cele mai marunte aspecte ale vietii lor.

.