Cele 15 ponturi spirituale care te vor ajuta sa-ti hranesti si sa-ti energizezi ego-ul

1106

Egoul este o constructie a mintii noastre care produce sentimentul de a fi o entitate autonoma, independenta, separata de ansamblul existentei.  Cu toate ca nu-ti vei dori sa faci asta, iata cateva moduri sigure prin care poti intari legatura dintre tine, sinele tau autentic si aceasta entitate fictiva pe care o consideri a fi tu insuti:

#1

Incearca tot timpul sa inoti impotriv curentului. Nu te lasa nicodata luat de valul vietii. Usor este gresit! Nu te preda in fata a ceea ce este natural. Nicodata nu spune “Da!” realitati.

#2

Stai cat mai departe de dragoste si de imbratisari.

#3

Urmeaza-ti intotdeauna propria ta agenda, separata de cea a vietii tale. Oricare ar fi planurile tale, ai grija ca acestea sa nu se incadreze in natura realitatii actuale. Asigura-te ca exista intotdeauna suficiente frictiuni intre tine si orice sau oricine este disponibil. In cazul in care nu exista nimic sau nimeni care sa te deranjeze, incearca sa te deranjezi pe tine insuti.

#4

Alege frictiunile cu cei din jurul tau pe cat poti de mult posibil. Nu accepta realitatea. Poti incepe de la tine insuti: lupta cu tendintele naturale si inocente ale corpului tau, cu nevoia ta de siguranta si confort, cu nevoia de hrana, cu propria ta dorita de placere sexuala si mai ales cu cea de iubire si intimitate. Lupta cu sentimentele tale si condamna-le. Lupta atat cu lacrimile cat si cu zambetul si cu entuziasmul tau interior.

#5

Doreste-ti sa fii altcineva. Nu-ti accepta unghia de la degetul mic, nasul sau pe tine asa cum esti. Lupta cu propria ta realitate si creaza-ti o imagine ideala. Urmareste-o pana in panzele albe. Nu te gandi niciodata sa sarbatoresti persoana care esti deja.

#6

Nu fi natural. Adopta un model ideal, lumesc sau nu. Incearca sa fii un Sfant. Incearca sa ajugi ca Buddha sau ca Maica Tereza.

#7

Cauta confruntarile. Nu rata nici cea mai mica posibilitate de a critica pe cineva pentru pantofii urati pe care-i poarta, pentru neasortarea potrivita dintre camasa si pantaloni si pentru cuvintele gresite pe care le-a  spus. In orice discutie, preia ofensiva si incearca sa te impui. Evita aspectele asupra carora tu si cu cei din jurul tau sunteti de acord si concentreaza-te asupra valorilor voastre diferite, chiar daca acestea ocupa o importanta minora in viata ta.

#8

Fi indignat de comportamentul celorlalte persoane, cu privire la fiecare greseala pe care o fac si in special cu privire la valorile si moralitatea lor. Toata lumea trebuie sa stie cat de diferit si cat de bu si cat de spiritual esti tu in comparatie cu acesti muritori de rand.

#9

In cazul in care prezentul nu este tocmai roz sau in cazul in care nu-ti gasesti un partener de viata, lupta-te din nou si din nou cu trecutul tau si ia-o de la capat in imaginatia ta  cu orice situatie de viata care te-a deranjat vreodata.

#10

Nu pierde nici o oportunitate de a-ti testa puterea interioara si competitivitatea. Imagineaza-ti ca esti intodeauna cel mai puternic, cel mai bun, cel mai superior. In cazul in care realitatea nu se afla in concordanta cu imaginatia, schimba strategia si pretuieste mila fata de tine insuti, rasfata-te cu sentimentele de inferioritate si de inadaptare sociala. Nu te preda in fata fericirii si pretuieste-ti sentimentele acestea negative.

#11

Nu inceta niciodata obiceiul de a te compara cu celelalte persoane. Nu are importanta daca aceasta practica te va face sa te simti inferior sau superior.  Orice rezultat este benefic si te va ajuta pe deplin sa cristalizezi un “Mic eu” sau un “Mare eu”. Oricum, “Eu” este tot ceea ce conteaza!

#12

In cazul in care nu reusesti sa fii un mare succes, macar incearca sa fii un mare esec, macar asa vei fi observat. Evita sa fii un nimeni cu orice pret, indiferent care ar fi acesta.

#13

Fi arogant, umfla-ti pieptul si pe tine insuti precum un balon. In orice mod posibil incearca sa pari mai mare, mai inteligent, mai bogat si mai puternic decat esti cu adevarat.

#14

Fi zi de zi, ora de ora, minut de minut cu garda sus. Sa nu care cumva sa ai incredere in oameni. Aminteste-ti mereu sa pastrezi o distanta sigura, pentru ca oricine este un potential pericol si ar dori sa-ti faca rau sau sa profite de tine la un moment dat. Dispretuieste-i si umileste-i pe cei din jurul tau. Evita empatia si incearca sa-i pui la pamant pe cei din jurul tau. Evita sa fii iubitor si intelegator.

#15

Evita iubirea si acceptarea, evita persoanele precum Lao Tzu si Chuang Tzu si mai presus de toate, stai departe de Eckhat Tolle. Nu deschide niciodata o carte de spiritualitate si nu asculta unul dintre sutele discursuri de pe internet. Galeata sa cu apa rece s-ar putea sa te trezeasca. Nu face niciodata aceste lucruri, iar ego-ul tau o sa fie fericit.