Cele CINCI motive pentru care ar trebui sa elimini acest metal periculos din viata ta

1049

Probabil nu stiai, dar aluminiul este cel mai distribuit metal de pe planeta. De fapt, aluminiul poate fi regasit in continutul unor produse pe care le utilizam zi de zi, cum ar fi apa potabila, vasele de gatit, folii de aluminiu, praf de copt, amestecuri pentru prajituri, creme non-lactate, pudre de vanilie si chiar in continutul deodorantului tau. Aditivii alimentari, cum ar fi E173, E520, E521, E523, E541, E545, E554, E555, E556 si E559, contin compusi de aluminiu.

Aceasta multitudine de produse care contin aluminiu ar putea crea impresia ca aluminiul nu prezinta un risc pentru sanatatea noastra. Pana la urma, autoritatile au grija de sanatatea noastra. Din pacate, realitatea nu este aceasta. Spre deosebire de fier, de alte vitamine si minerale, organismul nostru nu are nevoie de aluminiu. Dovada acestei afirmatii este sustinuta de faptul ca organismul nostru nu are capacitatea de a procesa corect acest element. In cazul in care organismul nostru nu-l poate procesa, ce se intampla cu el? Acesta este stocat la nivelul organismului si cu timpul, se produc acumulari mari la nivelul rinichilor, creierului, plamanilor, ficatului si tiroidei. Aceasta acumulare are potentialul de a ne prejudicia intr-un mod ireversibil sanatatea.

Acestea sunt doar cateva dintre motivele puternice pentru care ar trebui sa elimini aluminiul din viata ta:

• Aluminiul produce daune imense la nivelul sistemului nervos central – Expunerea la aluminiu in cazul copiilor se afla intr-o foarte stransa legatura cu aparitia autismului. Cei mici pot fi expusi la acest element prin intermediul cantitatilor periculoare de aluminiu din apa potabila. In cazul copiilor carora le-au fost administrate medicamente in continutul carora exista aluminiu a putut fi observata dezvoltarea unor afectiuni ale sistemului osos. In cazul adultilor, expunerea la aluminiu poate cauza deficite neurologice asemanatoare cu Alzheimer si cu scleroza laterala amiotrofica.

• Aluminiul iti poate afecta creierul – Aluminiul poate stimula productia de stres oxidativ la nivelul creierului, fapt sustinut de numeroase studii. Creierul tau poate stoca o cantitate destul de mare de aluminiu, care poate produce scleroza multipla, sindromul oboselii cronice, epilepsie, ADD si ADHD, Alzheimer, sindromul Guilliane-Barre si alte afectiuni neurologice.

• Aluminiul jefuieste rezerva organismului de minerale importante (magneziu, calciu si fier) – Aluminiul traverseaza bariera hemato-encefalica si se acumuleaza progresiv in neuronii piramidali mari, la nivelul cortexului si la nivelul altor regiuni ale creierului vulnerabile la aparitia bolii Alzheimer.Aluminiul este reponsabil pentru doua tipuri principale de leziuni toxice la nivelul celulelor. Ca un pro-oxidant, aluminiul provoaca leziuni oxidative atat pe cont propriu, cat si in combinatie cu fierul. De asemenea, aluminiul concureaza cu si inlocuieste principalele minerale esentiale, precum magneziu, calciu si fier.

• Aluminiul se acumuleaza la nivelul sistemului osos si produce o slabire a acestuia. De asemenea, este considerat a fi una dintre numeroasele cauze ale aparitiei osteoporozei.

• Aluminiul cauzeaza stres oxidativ la nivelul celulelor intregului organism, cauzand mari pagube la nivelul ADN-ului.

Poti reduce expunerea organismului la aluminiu!

Aluminiul este unul dintre cele mai abundente metale din lume, iar evitarea completa a acestuia poate fi o sarcina foarte dificila. Cu toate acestea, poti lua anumite masuri care te pot ajuta sa-l eviti, cum ar fi evitarea vaselor confectionate din aluminiu, evitarea produselor de igiena care contin hidroxid de aluminiu si evitarea alimentelor procesate.

Exista alimente care pot elimina aluminiul din organismul tau in mod natural. Ceapa, algele verzi, usturoiul, brusturele, sucul de morcovi si ceaiul verde. Chlorella este un super-aliment care poseda o eficienta deosebita in eliminarea metalelor grele existente la nivelul intregului organism.