Cele PATRU semne de avertizare ale unui atac vascular cerebral pe care nu ar ar trebui le ignorati

749

Indiferent de starea actuala de sanatate, sunt sanse mari ca ingrijorarea ta principala sa nu fie un accident vascular cerebral. Aceasta este o problema care ar trebui sa-i ingrijoreze pe cei mai inaintati in varsta, nu-i asa? Nu chiar.

Desi cea mai mare parte a accidentelor vasculare cerebrale au loc in cazul persoanelor trecute de 65 de ani, in jur de zece la suta dintre toate cazurile se intampla cu cei sub 45 de ani si femeile sunt mult mai supuse riscului decat barbatii.

Exista mai multe motive pentru care femeile sufera un risc mai mare comparativ cu barbatii. In ciuda faptului ca riscurile principale, cum ar fi fumatul, diabetul zaharat si hipertensiunea afecteaza ambele categorii, sarcina reprezinta un factor de risc in plus in cazul femeilor, in special in cel de-al treilea trimestru.

Contraceptivele orale, de asemenea, te supun unui risc crescut de accident vascular cerebral. De asemenea, femeile care experimenteaza dureri de cap sunt supuse unui risc mai ridicat de a suferi de accident vascular cerebral.

Pentru o mai buna intelegere a acestei probleme serioase de sanatate, va prezentam care sunt cele patru semne de avertizare ale unui atac vascular cerebral pe care nu ar ar trebui le ignorati:

2Ai o durere severa de cap

Acest simptome apare adesea in cazul accidentelor vasculare cerebrale hemoragice. Accidentele vasculare hemoragice sunt considerate mult mai putin intalnite comparativ cu accidentele vasculare ischemice, acestea reprezentand aproximativ 10 pana la 15 la suta din toate accidentele vasculare cerebrale. Cu toate acestea, toate au o rata mare de deces.