Cum poti dizolva emotiile negative – Doua tehnici orientale eficiente!

1874
.

Intoarcerea la echilibru

Recunoaste aparitia sentimentului de frica si accepta-l pe deplin. Intoarce-ti atentie spre interior si adreseaza-ti intrebarea “Cine se teme?” Cine este cel care este afectat de frica? Cine esti tu cel care percepi frica? Nu te grabi. Nu presupune – cauta cu adevarat raspunsul la aceleasi intrebari. Foloseste toate aceste intrebari pentru a aduce toata atentia catre tine insuti, catre subiectul si catre cel care traieste experienta sentimentului de frica. Acest subiect este ego-ul, identitatea ta sau cine crezi tu ca esti. Petrece-ti timpul pastrand atentia acolo, in acel spatiu.

In cazul in care concentrarea ta este intensa si persistenta, in acest moment deja ai uitat de sentimentul de frica, dar continua.

Intreaba-te “Cine sunt eu?”. Respinge orice raspuns pe care ti-l ofera mintea ta, deoarece tu esti constient de mintea ta si astfel tu nu poti sa fii mintea ta. Tu esti consient de tricolul tau si astfel nu poti sa fii tricoul tau – este un obiect al perceptiei tale. Tu esti constient de corpul tau, asa ca nu esti corpul tau. Esti constient de sentimentul de frica, asa ca nu ai cum sa fii acel sentiment. Esti constient chiar si de acest proces mental, asa ca nu esti acest proces mental. Cine esti tu, cine este constient de toate acestea?

Poti folosi aceste tehnici una dupa cealalta sau individual. In orice caz, o intelegere foarte clara este esentiala. Nu poti depasi cu succes ceva ce nu intelegi sau ceva ce nu constientizezi

.