Cum poti reduce riscul de a suferi de atac de cord cu 86%

1287

Cu totii stim deja ca stilul de viata nesanatos are un efect dezastruos asupra starii noastre de sanatate. De aceea, din ce in ce mai multi oameni se indreapta incearca sa adopte un stil de viata cat mai sanatos. In cazul in care vrei sa faci o schimbare pozitiva in viata ta, poti incepe cu urmatorii factori prezentati in randurile urmatoare.

Studiile recente au aratat ca exista cinci factori cheie care, daca sunt practicati, te pot ajuta sa reduci riscul unui atac de cord cu pana la 86%.

Potrivit oamenilor de stiinta, cei cinci factori sunt:

Dieta sanatoasa

Exercitiile fizice

Evitarea tigarilor

Evitarea alcoolului

Mentinerea greutatii sub control

Dupa monitorizarea a peste 20.000 de barbati sanatosi, cu varsta de peste 11 ani, cercetatorii suedezi au descoperit ca fiecare dintre acesti factori, care fac parte din stilul de viata, pot contribui la reducerea riscului de atac de cord si atunci cand sunt combinati, efectele sunt surprinzator de bune. De fapt, practica tuturor celor cinci factori poate preveni mult mai multe boli.

Semnele si simptomele unui atac de cord pe care fiecare dintre noi ar trebui sa le cunoastem!

In timpul studiului s-a constatat ca cei mai multi barbati nu au baut mai mult de doua bauturi alcoolice pe zi, nu fumeaza si isi mentin linia taliei sub 94 cm. De asemenea, acestia merg pe bicicleta cel putin 40 de minute zilnic si cel putin o ora din saptamana este rezervata exercitiilor fizice viguroase. Deoarece acesti barbati urmeaza o dieta, consuma fructe, legume, nuci, produse lactate si peste.

Datorita combinarii tuturor  celor cinci factori, toti barbatii au redus riscul de accident vascular cerebral cu 86% in comparatie cu barbatii care nu aplica nicuna dintre aceste  obiceiuri nesanatoase.

Inselatoria “Maseaua de minte” si de ce ai nevoie de maselele de minte!

Nefumatorii au cele mai  mari beneficii deoarece reduc riscul de atac de cord cu 36%. Prin mentinerea unei diete sanatoase puteti reduce riscul de atac de cord cu 18%, in timp ce  prin mentinerea  liniei taliei veti reduce riscul de atac de cord cu 12%. Consumul moderat de alcool va reduce riscul cu 11%, iar exercitiile fizice regulate vor reduce riscul cu 3%.