In pepene exista un nutrient care a uimit cercetatorii! Are efecte incredibile asupra organismului!

528
.

#6. Alcalinizeaza organismul

In aceste zile dietele noastre sunt pline de alimente producatoare de acid (carne, produse lactate, produse de panificatie, alimente prelucrate si alimente fast-food).  Dietele acide au fost legate de cresterea in greutate si de cresterea riscului aparitiei unor boli precum cancerul, diabetul, bolile Alzheimer si bolile cardiace. Pepenele verde este un fruct alcalin care iti ajuta organismul sa neutralizeze acizii daunatori.

#7. Muschi si nervi sanatosi

Pepenele verde este o sursa excelenta de citrulina si de potasiu care contribuie la buna functionare a sistemului nervos si muscular. Acesta controleaza contractia muschilor si elimina durerea musculara dupa antrenamentele dure. Corpul nostru transforma citrulina in arginina, care ajuta la relaxarea vaselor sanguine si imbunatateste circulatia sanguina.

#8. Vedere sanatoasa

Consumul ridicat de pepene este benefic in special pentru sanatatea ochilor, datorita nivelurilor ridicate de antioxidanti, precum beta-caroten, vitamina C, luteina si zeaxaxntina. Acestia iti vor proteja ochii impotriva problemelor legate de varsta, cum ar fi orbirea nocturna, degenerescenta maculara si glaucomul.

Cand mananci pepene, nu uita de seminte!

Majoritatea oamenilor, atunci cand consuma pepene verde, nu le consuma sau opteaza pentru pepeni fara seminte. Ce pacat! Semintele sunt o sursa excelenta de proteine si au proprii fitonutrienti benefici care contribuie la sanatatea organismului tau.

Desi pentru unii oameni pepenii fara semnite ar putea fi convenabili, retine ca acestia nu se pot reproduce fara interventia umana. Deci, acesta este un alt motiv pentru care sa optezi pentru soiurile insamantate in mod natural.

Sursa

.