Aminteste-ti aceste NOUA lucruri atunci cand te simti blocat

1819

6. Viata nu este o poveste despre tine

Aceasta este una dintre cele mai dificile lectii de viata pe care trebuie sa o invatam fiecare dintre noi. De indata ce o vei intelege, adevarul acestei lectii te va elibera. Aceasta nu este povestea ta. Viata nu este numai despre tine. Mai degraba, tu faci parte dintr-o poveste mult mai mare, una in care nu te afli in control. Esti doar unul din multele caractere ale unui roman mult mai mare decat iti poti imagina. Asa ca, detaseaza-te si bucura-te de aventura. Incearca sa intelegi ca esti exact acolo unde ar trebui sa fii. Ai incredere ca viata iti va dezvalui lectiile sale in propriul sau ritm si dupa bunul sau plac. In timp ce tu alergi, poate universul face doar o plimbare.

7. Elibereaza-te de opiniile celorlalti

In cazul in care iti pasa de opiniile celorlalti este necesar sa-ti dai seama ca vei fi intotdeauna prizonierul lor. Libertatea nu se afla in spatiul fizic din jurul tau, ci in mintea ta. Atata timp cat te vei agata de definitiile altor oameni despre fericire, adevar si frumusete, vei fi intotdeauna legat. Gandurile care incep cu “Trebuie sa…” sau “Eu chiar ar trebui sa…” iti dezvaluie locul in care te simti cel mai obligat sa-ti canalizezi energia. Scrie-ti propriile tale definitii. Gaseste-ti propria ta cale si cel mai important, ai incredere in spiritul tau. Acesta stie ceea ce ai nevoie.

8. Maine ar putea fi ultima ta zi

Deci, ce mai astepti? De foarte multe ori atunci cand suntem blocati, asteptam in secret sa se intample ceva. Ne intrebam cand va veni momentul cand vantul se va schimba in favoarea noastra. Facem acest lucru, fara a imbratisa pe deplin prezentul asa cum este el si fara sa intelegem ca aceasta schimbare pe care o cautam se produce deja in noi. Ce te impiedica sa progresezi? In cazul in care nu este vorba nici de frica si nic de anxietate, atunci ce? Nesiguranta? Confortul? Lenea? Care iti este scuza? Fiecare dintre noi avem una, fie ca suntem sau nu constienti de existenta ei.

9. Nu esti atat de blocat pe cat ai crede

Foarte multi dintre noi iesim de pe bancile scolii cu dorinta profunda de a schimba lumea, dar apoi, ajungem chiar in mijlocul ei si ne dam seama ca pare a fi mult mai dificil decat am crezut. Nu mai reusim sa vedem malul atunci cand ne aflam in mijlocul oceanului acesta imens. Ne intrebam daca nava noastra se misca din loc. Dar, stiai ca moment de moment celulele organismului tau se afla intr-o continua schimbare, iar din punct de vedere fizic, cel ce esti acum nu este acelasi cu cel ce a fost ieri? Tu te schimbi mai mult decat crezi. Ceea ce inseamna ca nu esti atat de blocat pe cat ai crede.