Iata de ce nu voi mai cumpara niciodata un produs care contine ulei de palmier!

2987

Urangutanii sunt adesea calcati de excavatoare, batuti pana la moarte, ingropati de vii sau incendiati, toate acestea in numele uleiului de palmier.

Peste 50.000 de urangutani au murit ca urmare a defrisarilor cauzate de industria uleiului de palmier in ultimele doua decenii.

Probabil va intrebati cat costa uleiul de palmier….Va spunem noi! Intre 3000 si 5000 de urangutani omorati anual!

01

In cazul in care acest tipar de despadurire continua, aceste creaturi vor disparea complet in 3-12 ani.  De asemenea, cercetatorii estimeaza ca habitatul lor natural va disparea in cel mult 20 de ani.

Uleiul de palmier are un impac socant asupra planetei noastre. Productia nu numai ca este responsabila de poluarea raurilor si de eroziunea terenurilor, dar si asupra atmosferei.

02

In cazul in care cumperi produse care contin ulei de palmier, sprijini in mod direct distrugerea padurilor tropicale, a unor specii aflate pe cale de disparitie si contribui din plin la producerea unui dezastru ecologic.

03

Aceasta este o problema care ne priveste pe fiecare dintre noi, indiferent ca locuim la Paris, la Londra, la Nuuk, la Dublin, la Washington sau la Bucuresti. De asemenea, aceasta este o problema care poate avea consecinte extrem de periculoase pentru viitoarele generatii si de aceea te rugam sa impartasesti aceasta realitate si celor din jurul tau.