Poate timpul sa vindece ranile sufletesti? Tu ce parere ai?

2162

Experienta despartirii este una foarte dificila. Ti se pare ca durerea nu se va termina niciodata, chiar daca toata lumea din jurul tau iti spune ca va fi bine.

Despartirile sunt dificile pentru toti cei implicati, fie ca este vorba despre o despartire reciproca sau unilaterala. Durerea se poate resimti si la nivel fizic, iar ideea de a trai viata de zi cu zi pare a fi ceva imposibil. Instinctul tau iti poate spune sa te ascunzi de durere cu o distragere a atentiei, dar, in realitate, este mult mai bine sa experimentezi tumultul de emotii resimtite la nivel fizic.

In momentul acela durerea pare intensa si cei din jurul tau iti spun ca timpul este cel mai bun vindecator. Dar este acest lucru adevarat? Te va ajuta timpul sa-ti vindeci durerea?

Adevarul este ca timpul iti va vindeca inima franta, dar cat timp va dura aceasta depinde de la om la om. Fiecare dintre noi avem propria noastra reatie indivduala la respingere, iar aceste reactii vor fi, de asemenea, influentate de lungimea relatiei, de varsta ta si de modul in care ai fost implicat emotional cu cealalta persoana.

Deci, timpul te va vindeca, dar intre timp, poti face cateva lucruri pentru a te ajuta sa te vindeci.

Acestea sunt sapte moduri care te pot ajuta sa te vindeci mai repede pentru a-ti regasi puterea de a incepe sa renunti.

#1. Relatiile cu prietenii buni te pot ajuta

Cel mai bun prieten te iubeste si are grija de tine intr-un mod similar cu o relatie romantica – dar fara dragoste! De aceea, ar trebui sa petreci cat mai mult timp concentrandu-te asupra relatiilor pozitive, iubitoare pe care le ai cu cei mai buni prieteni, in loc sa te gandesti la relatiile negative anterioare.

Aminteste-ti ca prietenii tai iti implinesc nevoi intr-un fel pe care partenerul nu o va face niciodata. Calatoreste cu prietenii, invita-i la cina si petrece seara impreuna cu ei uitandu-te la televizor.

#2. Aminteste-ti ca respingerea este o parte a vietii

Nimanui nu-i place sa fie respins, dar din pacate ni se intampla tuturor la un moment dat in viata noastra. Acest lucru se datoreaza faptului ca viata este plina de suisuri si coborasuri si desi coborasurile sunt dificile in momentul lor, acestea te vor face mai puternic din punct de vedere emotional.

#3. Pastreaza-ti o atitudine pozitiva

Pastreaza-ti deschiderea fata de noi experiente si idei si fa efortul de a incerca noi lucruri de care ai fost intotdeauna interesat. Cine stie, ai putea umple rapid golul lasat de ultima ta relatie.