Starea de spirit a tatalui are un efect urias asupra dezvoltarii copilului!

1155
.

Cresterea copiilor poate fi o activitate stresanta uneori. Mai ales pentru parintii noi. Mai jos iti prezentam cateva modalitati prin care un nou tata poate minimiza impactul negativ pe care-l are starea sa de spirit asupra copiilor sai:

#1. Accepta faptul ca te vei  simti stresat – Intelege si accepta faptul ca stresul este o parte a cresterii copiilor. Daca te astepti la provocari din partea celor mici poti minimiza efectele stresului in mod proactiv si poti reduce numarul reactiilor negative pe care le afisezi in exterior.

#2. Cunoaste-ti declansatorii si incearca sa te calmezi cat poti de repede –  Este esential sa inveti cum sa te conectezi cu tine insuti si sa afli ce declanseaza reactiile negative. Afla ce situatii, ganduri sau momente iti provoaca cel mai mult stres. Pot fi ele evitate? Ce poti face pentru a evita sau reduce impactul pe care-l au asupra ta acele momente? Ofera-ti timp de relaxare si angajazate in activitati care reduc nivelul de stres, cum ar fi un hobby, meditatie, o plimbare sau ceva ce te relaxeaza.

Sursa

.