Instrumente alternative de vindecare a durerii si depresiei – Confirmate de stiinta!

905
.

#1. Tehnici de eliberare emotionala (EFT)

EFT este o forma de presopunctura psihologica bazata pe aceleasi meridiane energetice utilizate in acupunctura traditonala pentru tratarea afectiunilor fizice si emotionale de peste 5000 de ani, dar fara utilizarea acelor.

In schimb, atingerea simpla cu varfurile degetelor este utilizata pentru a transfera energia cinetica pe anumite meridiane din cap si pe piept in timp ce te gandesti la problema specifica pe care vrei sa o rezolvi – fie ca este vorba de un eveniment traumatic, de dependenta, de durere, de depresie, de anxietate, etc. – si afirmati pozitive.

Aceasta combinatie de atingere a meridianelor energetice si de afirmare a afirmatiilor pozitive duce la eliminarea “scurt-circuitului” – blocajului emotional – aflat la nivelul bioenergetic al corpului, restabilind astfel echilibrul minte-corp, esential pentru sanatate optima si vindecare fizica.

Studii clinice au demonstrat eficienta acestei metode de a reduce impactul emotional al amintirilor si incidentelor care declanseaza suferinta emotionala. De indata ce stresul este redus sau eliminat, corpul poate deseori sa se reechilibreze si sa accelereze vindecarea.

.